top of page

De Voerstreek heeft een oppervlakte van 50 km² en telt 6 kleine dorpen. De natuur is er puur en ongerept. Het landschap wordt niet ontsierd door fabrieksschoorstenen of flatgebouwen. In het CurieuzeNeuzeonderzoek naar luchtkwaliteit scoorde de streek van Remersdaal het beste resultaat in Vlaanderen.

panneau_rando.JPG
Kies.jpg
speelbos.JPG

In september geniet u van het einde van de zomer in het bos. Wandelaars hebben ogen tekort om alle geheimen van de streek te ontdekken: lieflijke dorpen, kapelletjes en veldkruisen, oude hoeves, vakwerkhuisjes uit silexsteen, kasteeldomeinen, holle wegen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen, een rijke variatie aan (zeldzame) planten en dieren en adembenemende vergezichten. Ook voor fietsers is de streek een paradijs. In de omgeving zijn nog andere sportmogelijkheden: tennis, zwemmen, paardrijden, mountainbike, hengelsport, ski en langlauf (Eupen en Ovifat).


Enkele bezienswaardigheden in de buurt: de forellenkwekerij van de Commanderie in Sint-Pieters-Voeren met restaurant en prachtige vijvers, de Abdij van Val-Dieu, het Fort van Battice, het Drielandenpunt bij Vaals, de mijn van Blegny-Trembleur, de Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle, de kruisweg van Moresnet, ambachtelijke bedrijven (streekproducten), de markt in Aubel (4km) op dinsdag en zondag. Maastricht (25km), Aachen/Aken (25km) en Liège/Luik (32km) liggen op korte afstand.

 

Elke vakantiewoning van Pâturages de la Kys bezit folders en informatie over de toeristische troeven van de Voerstreek. Het Bezoekerscentrum ’s Gravenvoeren (8 km) is 7 dagen op 7 open (gratis brochures). Kaarten van het wandelnetwerk, de fietsknooppunten en mountainbikeroutes zijn er te koop. Er is info over fietsverhuur in de streek (ook E-bikes en mountainbikes).

cabane.JPG
balade.jpg
village_environs_gites.jpg
bottom of page